top of page

Papiersoorten

King-HVO.jpg
tintoretto-gesso.jpg
vibers.jpg

King HVO | licht ​reliëf papier voor Goudfolie

King HVO is een ongestreken papiersoort die licht gebroken wit is. Deze soort is geschikt voor foliedruk. Het papier is afkomstig van verantwoord beheerde bosbouw, gecertificeerd volgens FSC-normen. 

350 grams

Tintoretto Gesso | Reliëf papier

Tintoretto Gesso is een prachtige ongestreken papiersoort met een structuurtje. Het is een tikje gebroken wit, maar alsnog helder. De structuur is een beetje geschept en erg subtiel. Zorgt voor een unieke en luxe uitstraling. Tintoretto Gesso is FSC gecertificeerd. 

350 grams | 600 grams

Vibers | olifantsgras duurzaam ;-)

Vibers is een bijzonder papiertje, gemaakt van olifantsgras. Dit papier wordt in Nederland gemaakt en het gras wordt gekweekt op braakliggende terreinen. Het heeft een mooi subtiel vezeltje, daardoor krijgt het ook een mooie milieuvriendelijke uitstraling wat goed past bij dit 'groene' papiertje.

300 grams | 600 grams 

xs+F6e7FSTGoY3XUsJWQyw.jpg
Grijskartongroot.jpeg
156_board_wild_naturalwhite_850gsm_1_1.jpeg

Colorplan | gekleurd papier

Het Colorplan gekleurd papier is een uitzonderlijke papiersoort van de Engelse G.F. Smit papierfabriek. Wij bieden deze papiersoort aan in een collectie van 20 verschillende kleuren.  Het Colorplan is geschikt voor foliedruk en kan worden voorzien van Spot UV lak. Daarnaast is het Colorplan geschikt voor pregen.

350 grams | 700 grams

Grijs karton

Het Grijskarton of Grijsboard is een 100% recycled karton gemaakt van pulp. Het oud papier wordt ongebleekt verwerkt tot pulp. Hierdoor ontstaat de grijze kleur, welk wordt doorspikkeld met snippers oud gekleurd papier. Houdt bij deze papiersoort  rekening dat in principe alleen donkere, dekkende kleuren het meest duidelijk overkomen. 

300 grams 

Wild white  

Wild white is een ongestreken, houtvrij karton met een zeer zacht oppervlak. Doordat Wild voor 35% bestaat uit katoenvezels, heeft dit karton een erg hoge opdikking en krijgt het een zacht oppervlak. De unieke natuurlijke textuur zorgt voor een drukoppervlak dat perfect geschikt is voor pregen en letterpress. Het Wild white is beschikbaar in 300 grs en helaas niet geschikt voor foliedruk en spot UV lak.

300 grams | 600 grams 

Fedrigoni_Old_Mill_Bianco_1024x1024.jpeg

Old Mill  

Old Mill heeft de uitstraling van het klassieke geschepte papier alleen zonder de scheprand. Het ruwe oppervalk voelt prettig aan en is kenmerkend voor deze papiersoort. Het Old Mill is prachtig bij een klassiek en/of elegant ontwerp.

.

Geschikt voor: pregen, foliedruk of spot UV lak.

 

300 grams | 510 grams 

bottom of page